10 Achtertuin ideeën

Categorieën: Blogs

De temperatuur stijgt, de avonden worden langer: het voorjaar is begonnen. Om heerlijk buiten te kunnen zitten moet de tuin na een lange winter even opgefrist worden. Bekijk deze 10 achtertuin ideeën en doe inspiratie op voor het inrichten van een stijlvolle, gezellige tuin.

 

1. Plaats een spiegel in de tuin

Een spiegel in de tuin laat uw tuin groter lijken. Wanneer de spiegel op de grond staat wordt een soort ‘doorgang’ gecreëerd: het lijkt alsof er achter de spiegel nog een grote tuin te vinden is.

Plaats een mooie spiegel in de achtertuin
Bron

 

2. Maak een loungeplek van een (oude) trampoline

Zijn de kinderen uitgekeken op de trampoline? Geef deze dan een nieuwe bestemming. Maak bijvoorbeeld slim gebruik van het springvlak en creëer een heerlijke loungeplek.

Een heerlijke rustplek in de tuin: een trampoline als loungeplek
Bron

 

3. Plaats een natuurlijke fietsenstalling

Te weinig plek in de schuur voor de fietsen? Maak van een boomstam een fietsenrek! Het is decoratief, natuurlijk en erg praktisch!

Een natuurlijk fietsenrek gemaakt van een boomstam
Bron

 

4. Maak een buitendouche

Het is heerlijk om ’s zomers lekker af te kunnen koelen. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een zwembad te plaatsen. Denk ook eens aan een mooie, stijlvolle buitendouche. Deze is makkelijker te plaatsen en neemt minder ruimte in beslag.

Heerlijke buitendouche in de achtertuin om af te koelen
Bron

 

5. Plaats een insectenhuis

Leuk om met kinderen te doen: een insectenhuis bouwen. Een insectenhuis trekt verschillende insecten aan. Dit klinkt misschien wat onprettig, maar insecten zijn zeer nuttig. Ze zorgen onder andere voor de bestuiving van bloemen en het bestrijden van schadelijke insecten. Bovendien is een insectenhuis zeer leerzaam voor kinderen.

Leuk en educatief: een insectenhuis
Bron

 

6. Bewaar hout op een stijlvolle manier

Door gebruik te maken van betonnen u-elementen wordt het opslaan van hout decoratief. Zwarte betonnen u-elementen geven, gevuld met houtblokken, een strakke en moderne uitstraling aan uw tuin.

U-elementen gebruiken om stijlvol hout op te slaan
Bron

 

7. Maak een lekkere ligplaats voor de hond

Het buitenleven wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Maar waar de meeste honden in huis een eigen plek hebben, ontbreekt het hier in de tuin vaak aan. Er zijn veel mogelijkheden, van simpele hondenhokken tot complete hondenhuizen en hangmatten.

 Mooie ligplek in de achtertuin voor de hond
Bron

 

8. Een schommel voor kinderen én volwassenen

Voor kinderen is schommelen natuurlijk érg leuk, maar ook voor volwassenen kan een schommel ontspanning bieden. Daarnaast kan een schommel ook erg decoratief zijn. Hang de schommel aan een boom of aan een pergola voor een natuurlijk effect.

Leuke speelse schommel in de tuin
Bron

Design schommel
Bron

9. Gebruik grind als wandbekleding

Grind geeft een speels effect aan de tuin, maar met blote voeten loopt het minder prettig. Een alternatieve manier om grind te gebruiken is aan de muur. Op die manier wordt een echte eyecatcher in de tuin gecreëerd!

Mooi voor in de tuin: grind als wandbekleding
Bron

 

10. Verberg de afvalcontainers

Niet zelden staat de afvalcontainer, ook wel Kliko, Otto of Milko genoemd, in de achtertuin. Deze grijze, groene of blauwe afvalcontainers zijn niet decoratief. Een mooie ombouw van bijvoorbeeld steigerhout staat netjes en strak in de tuin.

Houd de tuin stijlvol: werk de containers weg
BronGerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands