10 Ideeën voor de overkapping

Categorieën: Blogs

Het blog is het laatst geupdated in februari 2021.

Ook in de winter is het heerlijk om buiten te zijn. Een mooie open haard of een stijlvolle terraskachel brengt warmte, maar denk voor een optimaal resultaat ook eens aan een andere inrichting van de overkapping. Breng de tuin overkapping voor de koude wintermaanden met robuuste meubelen en natuurlijke materialen in een landelijke, winterse sfeer. Maar een overkapping is meer dan alleen een overdekte plek. Doe met deze tien ideeën inspiratie op voor jouw eigen overkapping!


1. Gebruik planten onder jouw overkapping

Het gebruik van planten onder de overkapping zorgt voor een natuurlijke overgang van de tuin naar de overkapping. Vooral wanneer je het buitengevoel wilt houden zijn klimmende planten aan het plafond van de overkapping een goede oplossing.


 

2. Breng sfeervolle verlichting aan

Maak voor een warme, sfeervolle uitstraling onder uw overkapping gebruik van sfeervolle verlichting. Natuurlijke materialen zorgen ook hier weer voor een mooie overgang van de tuin naar de overkapping. Vul dit aan met kaarsen voor een romantisch eindresultaat.
Sfeervolle verlichting onder overkapping

 

3. Maak een afscheiding tussen de tuin en de overkapping

In plaats van een mooie overgang van de tuin naar de overkapping kan ook gekozen worden voor een aparte overkapping als ‘tuinkamer’. In dat geval is het mooi om de overkapping van de tuin af te scheiden. Door aan de voorkant van de overkapping een hek te plaatsen wordt er een eenvoudige splitsing in de tuin gecreëerd.
Afscheiding tuin en overkapping


 

4. Plaats een open haard

Een open haard onder de overkapping brengt warmte en gezelligheid. Denk ook eens aan een combinatie open haard of barbecue. Na het barbecueën kan het rooster verwijderd worden om plaats te maken voor een gezellig warm vuur. Het hoeft niet direct een grote open haard te zijn, je kunt ook voor een kacheltje kiezen!

Sfeervolle open haard onder overkapping

 

 

 5. Maak de overkapping winterklaar

Ook in de winter is het heerlijk om buiten te zijn. Een mooie open haard of een stijlvolle terraskachel brengt warmte, maar denk voor een optimaal resultaat ook eens aan een andere inrichting van de overkapping. Breng de overkapping voor de koude wintermaanden met robuuste meubelen en natuurlijke materialen in een landelijke, winterse sfeer. Een houten overkapping is ook in de winter erg gezellig.
Houten overkapping, winterklaar

 

 

6. Creëer een zomers gevoel met een pergola

Wanneer de overkapping vooral dient als beschutting om gezelligheid te creëren in de zomer, kunt u ook kiezen voor een pergola. Deze laat (onbegroeid) veel licht door, maar is niet waterdicht. Als de zon schijnt geeft dit door de lichtinval een extra dimensie aan de overkapping.

Pergola overkapping

 

7. Voor extra licht: Plaats een raam in de overkapping!

Een raam is zeer geschikt in een overkapping en we zien het steeds vaker. Buiten dat het de overkapping een gezellige uitstraling geeft, zorgt het ook voor meer daglicht. Waar je overdag van de zon kunt genieten, geeft het ’s avonds het gevoel dat je je direct onder de sterrenhemel begeeft.

Overkapping met raam

 

8. Plaats een hangmat onder de overkapping

Een stoffen hangmat is stijlvol en zorgt voor een rustige, ontspannen sfeer onder de overkapping. Toch de zonnestralen meepakken? Een hangmat kan eenvoudig worden verplaatst en neemt weinig ruimte in.

Hartman overkapping met hangmat

 

9. Ga voor kleur onder de overkapping

Is een gekleurde bank of stoel net een stapje te ver? Accessoires kunnen jouw overkapping ook helemaal opvrolijken. Kies voor felle kussens en plaids in combinatie met rustige meubels. Dit zorgt voor een extra touch of colour waardoor jouw overkapping het gezelligste hoekje van de tuin wordt.

Kussens onder je overkapping


 

10. Een glazen overkapping

Op zoek naar veel licht en toch interesse in een overkapping? Kijk dan eens naar een glazen overkapping. Deze tuin overkapping zorgt ervoor dat je langer van het zonlicht kunt genieten. Ben je nou bang dat het in de zomer te warm wordt? Daar hebben wij een oplossing voor! Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden voor glazen overkappingen met zonwering! Functioneel en toch stijlvol.

Glazen overkapping tuin


 
Site disclaimer: Alle afbeeldingen op deze blog van zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Wij houden geen auteursrecht over deze foto's. Deze foto's zijn verzameld uit verschillende openbare bronnen, waaronder websites geacht in het publieke domein. Hartman doet zorgvuldig en grondig onderzoek doen naar de originele bron en plaatst deze bij de afbeeldingen. Als iemand bezwaar heeft tegen het tonen van een foto of als sprake is van onjuiste bronvermelding kan contact met ons worden opgenomen via 074 – 265 99 99. De afbeelding zal na verificatie onmiddellijk worden aangepast of verwijderd.


Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands