12 Terras ideeën voor de tuin

Categorieën: Blogs

Het blog is het laatst geupdated in maart 2021.

12 Terras ideeën voor de tuin

Heerlijk genieten van het buitenleven op je eigen terras. Wat wil je nog meer? Met deze 12 terras ideeën voor de tuin doe je inspiratie op voor het inrichten van een gezellig en sfeervol terras!

Idee 1: Een verhoogd terras

Hoogteverschillen in de tuin zorgen voor dieptewerking en ruimtelijkheid. Een tuin lijkt bovendien groter door het gebruik van verschillende niveaus. Een verhoogd terras geeft daarnaast een speels effect aan de tuin.
Verhoogd terras in de tuin

 

Idee 2: Verschillende materialen

Net als het gebruik van hoogteverschillen zorgt het gebruik van verschillende materialen voor een speels effect. Een houten vlonderterras heeft bijvoorbeeld een warme en gezellige uitstraling en zorgt voor een behaaglijk gevoel.
houten vlonderterras inspiratie

 

 

Idee 3: Een natuurlijke overkapping

Een natuurlijke overkapping is zeer sfeervol. Op warme dagen zorgt het pak bladeren voor verkoeling en beschermt het tegen de zon. Daarnaast zorgt een overkapt terras in de tuin voor een veilig en behaaglijk gevoel.
natuurlijke overkapping voor de tuinnatuurlijke overkapping voor in de tuin

 

Idee 4: Het terras afscheiden

Om lekker knus en beschut te kunnen zitten is het, vooral in grote tuinen, fijn om het terras af te scheiden van de rest van je tuin. Strakke lage muren op een terras zijn zeer stijlvol, maar denk ook eens aan een natuurlijke afscheiding in de vorm van grote bloembakken of een bamboehaag.
Het terras afscheiden met grote bloembakkenTerras afscheiden met grote bloembakken

 

Idee 5: Niveauverschillen op terras

Decoreer het terras niet alleen met plantenbakken en/of –potten die op de grond staan, maar werk ook in de hoogte. Hang plantenbakken op of plaats bijvoorbeeld een decoratieve (oude) ladder tegen de muur.
Creëer niveauverschillen op het terras met bloemen en plantenCreëer niveauverschillen op het terras met bloemen en planten

 

Idee 6: De gezelligheid van binnen naar buiten brengen

Het buitenleven wordt steeds belangrijker. Steeds vaker wordt buiten het huiskamergevoel gecreëerd. Haal de warme gezelligheid van de huiskamer naar de tuin door het gebruik van bijvoorbeeld een vloerkleed voor buiten.
De gezelligheid van binnen naar de tuinDe gezelligheid van binnen naar de tuin

 

Idee 7: Decoreer het terras met bloemen

Vergeet de buitentafel op het terras niet te decoreren, zet eens een mooie vaas op tafel waarin telkens verse bloemen uit eigen tuin geschikt kunnen worden! Of hang leuke glazen flesjes boven tafel waarin bloemetjes gestoken kunnen worden, dit zorgt tevens voor leuke niveauverschillen op het terras.
Het terras decoreren met bloemenHet terras decoreren met bloemen

 

Idee 8: Verwarm het terras voor de koelere avonden

Vooral in het vroege voorjaar kunnen de avonden nog fris zijn. Verwarm het terras door een terrashaard of plaats gezellige vuurkorven. Zo kun je toch een frisse neus halen en er warm bij zitten in de lente.
Het terras verwarmen met een gezellige terrashaardHet terras verwarmen met een gezellige terrashaard

 

Idee 9: Sfeervolle verlichting

De gezelligheid van het terras is compleet wanneer er ’s avonds mooie sfeerverlichting is zoals bijvoorbeeld in de vorm van mooie snoeren met lampionnen. Sfeerverlichting is ook eenvoudig zelf te maken door (oude) potjes op te hangen en daar kaarsjes in te doen. Of ga voor een leuke slinger met lichtjes eraan; deze zijn in veel varianten te vinden!
Sfeervolle verlichting voor het op terrasSfeervolle verlichting voor het op terras

 

Idee 10: Gebruik kleur

Natuurlijke kleuren zijn altijd goed. Maar kies ook eens voor trendy kleuren op het terras. Dit seizoen is het kleurenthema heel toepasselijk ‘En plein air’, oftewel ‘buitenshuis’. Geïnspireerd door de natuur worden koele en zachtere kleuren afgewisseld met subtiele warme tinten.
Zachte kleuren voor in de tuinZachte kleuren voor in de tuin 

Idee 11: De barbecue

Lange zwoele zomeravonden in de tuin worden compleet met een barbecue. Wanneer de barbecue op een aanrechtblad geplaatst wordt geeft dit al snel het idee van een (simpele) buitenkeuken. Maar je kunt ook gaan voor een robuuste BBQ, waar je met de hele familie samen van kunt genieten.

Ingebouwde barbecue voor buitenIngebouwde barbecue voor buiten

 

Idee 12: Maak het terras compleet met een complete buitenkeuken

Geniet van de luxe van een buitenkeuken compleet met open haard/barbecue, wasbak, koelkast en kastruimte. In de Mediterrane tuin is er voor gekozen om zelf een keuken te maken van tegels. Op deze manier creëer je een rustieke look en deze buitenkeuken is ook nog functioneel! Er is namelijk meer dan genoeg opbergruimte voor het brandhout. 
Buitenkeuken voor in de tuinBuitenkeuken voor in de tuin

 

Site disclaimer:

Alle afbeeldingen op deze blog van zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Wij houden geen auteursrecht over deze foto's. Deze foto's zijn verzameld uit verschillende openbare bronnen, waaronder websites geacht in het publieke domein. Hartman doet  zorgvuldig en grondig onderzoek doen naar de originele bron en plaatst deze bij de afbeeldingen. Als iemand bezwaar heeft tegen het tonen van een foto of als sprake is van onjuiste bronvermelding kan contact met ons worden opgenomen via 074 – 265 99 99. De afbeelding zal na verificatie onmiddellijk worden aangepast of verwijderd.Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands