5 Ibiza tuin ideeën!

Categorieën: Blogs

Helaas kunnen voor velen de meeste vakantieplannen voor 2020 niet doorgaan. Hey, we’re not Going to Ibiza :(. Wij nemen een voorbeeld aan Judith, zij gaat op vakantie in haar eigen tuin. Hoe fijn is het als je de tropische sferen naar je eigen achtertuin kunt halen. Wil jij weten hoe? Wij hebben 5 Ibiza tuin ideeën voor je verzameld! Dan kun jij binnenkort ook op vakantie in je eigen achtertuin.


Tip 1 Baseer alles op een licht kleurenpalet

Een echte Ibiza tuin heeft als basis een licht kleurenpalet. Neem wit als hoofdkleur en bereid dit uit met zachte natuurlijke tinten. Judith heeft er voor gekozen om de muren wit te verven. Door veel lichte kleuren te gebruiken lijkt je tuin automatisch groter, dit is altijd mooi meegenomen!


 


Tip 2 Natuurlijke materialen en elementen

Ibiza tuin idee 2!! De Ibiza tuin kenmerkt zich zoals net benoemd door het lichte kleurenpalet. Laat dit kleurenpalet ook terugkomen in de materialen en elementen die je in de tuin verwerkt. Kies bijvoorbeeld voor een houten ondergrond, wit grind in de borders en plaats bamboe matten tegen de wanden.

 

Tip 3 Mediterrane beplanting

Kies voor mediterrane beplanting om de Ibiza sfeer maximaal tot zijn recht te laten komen. Voorbeelden zijn de cactus, bamboe, olijf- en citrusbomen en niet te vergeten de palm! De kleuren van de beplanting werken ook heel mooi samen met de lichte tinten die in de tuin zijn verwerkt. 

Tip 4 Plek voor gezelligheid

Grote robuuste meubelen zijn niet te missen in dit Ibiza sfeertje. Probeer wel weer het lichte kleurenpalet en de natuurlijke materialen terug te laten komen in deze meubelen. Judith heeft gekozen voor een grote robuuste ronde tafel met lichte wicker stoelen. Wist je trouwens dat een ronde tafel extra gezellig is? Je hebt namelijk contact met iedereen aan de tafel. Gezelligheid mag namelijk niet missen op vakantie. Judith heeft gekozen voor de Cecilia Provence set.

  


Tip 5 Stijl het af

Last Best! Stijl je tuin helemaal af. Je kunt helemaal los gaan want het wordt niet snel te veel in de Ibiza stijl. Pampasgras is bijvoorbeeld een grote trend en sluit perfect aan bij deze sfeer. Ook rotan doet het altijd goed. 

 

Ga jij binnenkort ook naar Ibiza in je eigen tuin? Laat het ons weten als je één van deze Ibiza tuin ideeën hebt toegepast door je foto te delen en hartman.international te taggen op Instagram.

Deze prachtige tuin is trouwens van Judith, bekijk haar Instagram voor veel meer inspirerende beelden! Bekijk haar Instagram.Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands