5 x Schaduw in de tuin

Categorieën: Blogs

Schaduw in de tuin? Genoeg opties!

Op zoek naar schaduw in de tuin, maar geen idee waar te beginnen? Er zijn genoeg verschillende opties! We hebben voor jou 5 verschillende manieren op een rijtje gezet, zodat je kunt genieten van het koelste plekje in je eigen tuin. Ben je benieuwd welke materialen, planten en parasols geschikt zijn voor schaduw in de tuin? We inspireren je graag.

De pergola zorgt voor genoeg schaduw in de tuin!

De pergola, wie kent hem niet? De constructie van latten op palen wordt vaak gezien als een intiem en ruimtelijk object in de tuin. Op deze manier kun je echt een hoekje creëren! Op zichzelf zorgt de pergola niet direct voor veel schaduw, maar in combinatie met verschillende gezellige klimplanten of een schaduwdoek is dit zeker wel mogelijk. Daarnaast is het eenvoudig te plaatsen en kan het met verschillende tuinstijlen gecombineerd worden.

Kies je voor hout? Dit heeft een robuuste look en past goed in een landelijke tuin. Metaal daarentegen, oogt weer prachtig in een moderne, strakke tuin. Benieuwd welke meubelen goed te combineren zijn in een strakke tuin? Bekijk deze hier!


 

Parasols in alle soorten en maten! Schaduw gegarandeerd!

Het doel van de parasol is natuurlijk duidelijk; het creëren van meer verkoeling en schaduw in de tuin! Bij Hartman hebben we de Sunline, Sophie+ en Shadowflex parasols.

Wat het verschil is? De Sunline parasols & Sophie+ parasols zijn licht van gewicht, eenvoudig te plaatsen en nog makkelijker op te zetten. De Shadowflex parasols hebben daarnaast nog een flex functie, dit betekent dat de parasols naar alle kanten verstelbaar zijn! Beide parasols zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en gemaakt van het ijzersterke polyester: de ideale stof voor een parasol! Slijtvast, kleurecht en zelfs vuilafstotend. Schaduw in je tuin gegarandeerd!

Dé beste parasol tegen de zon!Shadowflex parasol van Hartman

 

Bomen, struiken of een haag!

Op zoek naar een parasol van natuurlijk materiaal? Kies voor een boom die zorgt voor veel schaduw in je tuin. Je gelooft het misschien niet, maar er zijn zelfs parasol- en dakbomen. Als je zoekt bij boomkwekerijen of tuincentra dan kom je veel verschillende opties tegen, zoals de dakplataan en de dakmoerbei. Belangrijk is dat je kiest voor een boom met grote bladeren, dit zorgt voor de meeste verkoeling en schaduw in je tuin. Ook kun je gaan voor een rijkelijk gevulde en hoge haag! Zo geniet je aan het einde van de middag (& ochtend!) van schaduwrijke plekjes.

Een hippe schaduwplek in de tuin? Het schaduwdoek!

We zien het steeds meer voorbij komen. Het schaduwdoek zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de tuin, is indirect een overkapping en ziet er ook nog eens ontzettend trendy uit. Daarnaast zijn er oneindig veel keuzemogelijkheden met betrekking tot afmetingen, vormen, materialen en kleuren. Het schaduwdoek kan bevestigd worden aan huizen, pergola’s, bomen of palen. Het doek is dus een hippe, praktische keuze en geschikt voor zowel grote als kleine tuinen.

Een schaduwdoek is trendy en praktisch!Pergola zorgt voor genoeg schaduw! 

 

Veranda’s en overkappingen: voor de meeste schaduw in de tuin!

Het liefst de hele dag buiten zijn, maar niet in de ban van de zon? Dan is de veranda of overkapping helemaal aan jou besteed. Ook dienen deze schaduwplaatsen als knusse plekjes om te loungen in je eentje, te dineren met je familie of gezellig na te borrelen met vrienden. Zowel bij de veranda als de overkapping zijn er ontelbare mogelijkheden. Waar zou jij voor gaan? Laat je verleiden door deze prachtige schaduwrijke veranda’s en overkappingen.

Overkapping zorgt voor koeling en schaduwDeze veranda zorgt voor schaduw!

 

 Ben je niet helemaal op welke manier een overkapping goed in jouw tuin staat? Bekijk hier 10 ideeën voor een overkapping in jouw tuin!Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands