7 ideeën voor de voortuin

Geplaatst op: Categorieën: Blogs

We verblijven over het algemeen niet vaak en lang in onze voortuin. Toch is het van belang om aandacht te besteden aan de inrichting ervan, want de voortuin is het visitekaartje van uw huis. Met deze 7 ideeën kunt u alvast inspiratie opdoen voor uw eigen voortuin!

Idee 1: Zet het huisnummer op een bloembak of -pot

Vaak wordt het huisnummer op een standaard plaatje geprint dat aan het huis bevestigd wordt. Een leuk alternatief voor deze traditionele huisnummerbordjes is het weergeven van het huisnummer op een bloembak. Bloembakken zijn decoratief en krijgen op deze manier een extra functie.

Huisnummer op de plantenbak
Bron

Idee 2: Houd het symmetrisch

Door de voortuin symmetrisch te maken creëer je rust. Laat het looppad vanaf de openbare weg recht naar je voordeur lopen en plaats rechts en links hetzelfde in je tuin.


Bron

Idee 3: Creëer een extra parkeerplaats

Als je de gelukkige eigenaar bent van een woonhuis met een oprit dan kun je vaak vrij eenvoudig een extra parkeerplek creëren. Houd deze in dezelfde stijl om een mooi geheel te vormen.


Bron

Idee 4: Combineer verschillende materialen

Verschillende materialen zorgen voor een speels effect. Gebruik in de voortuin bijvoorbeeld grind en leg hierin mooie stapstenen.


Bron

Idee 5: Denk groot

Wees niet bang om grote elementen in de tuin te gebruiken. Gebruik liever 3 mooie grote elementen dan 10 kleinere elementen. Dit zorgt voor een stijlvolle tuin en het straalt rust uit: “less is more”.


Bron

Idee 6: Werk met verschillende hoogtes

Hoogteverschillen zorgen voor dieptewerking in de tuin en geven een speels effect. In de voortuin kunnen hoogteverschillen zorgen voor wat beschutting, bijvoorbeeld wanneer de hoogte direct aan de stoep geplaatst wordt in de vorm van (permanente) bloembakken.
Soms ligt de voordeur hoger dan de stoep en is het noodzakelijk om hoogteverschil aan te brengen. In dit laatste geval is het gebruik van een trapje erg praktisch en decoratief.


Bron 


Bron

Idee 7: Plaats bomen

Bomen geven een voortuin karakter en zijn een goed herkenningspunt. Kies voor een bladbehoudende boom zoals een conifeer als je privacy wilt creëren. Maar wil je in de winter genieten van de laaghangende zon en in de zomer gebruik maken van natuurlijke beschutting? Kies dan voor een bladverliezende boom.

Bron

 Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands