Buitenkijken bij Shanti Ikink-Zwets

Categorieën: Blogs

Bohemian tuin met landelijke invloeden | Buitenkijken bij Shanti

Deze week kijken we buiten bij Shanti, van Casa Krullenbol. We zijn erg benieuwd waar deze onderneemster haar huis- en tuin inspiratie vandaan haalt! 

Met reizen maak je Shanti en haar gezin ontzettend gelukkig. Azië is één van hun favoriete reisbestemmingen, waarbij het eiland Bali op nummer 1 staat. De sfeer op het eiland en de interieurstijl van de woningen en restaurants waren een grote inspiratie voor haar eigen huis en tuin. “Het vakantiegevoel is heel kenmerkend voor ons! Ik denk dat we in alles uitstralen dat we van reizen houden en verlangen naar nieuwe avonturen. We proberen onze dromen na te jagen en ik denk dat dat ook kenmerkend is voor ons.”

Bohemian huis- en tuinstijl

“We wonen nu bijna 5 jaar in ons nieuwbouwhuis. Bij de oplevering mochten we het huis van top tot teen inrichten, echt heel erg leuk om te doen!” Shanti is gek op aardse tinten zoals zand, bruin en terracotta; deze kleuren horen bij de huisstijl. “Ik associeer deze kleuren met Bali en het vakantieleven.” In het huis kom je veel natuurlijke materialen zoals rotan, riet en zeegras tegen. Shanti heeft een eigen webshop met woonitems (gemaakt door haar eigen vakmannen) uit Bali en veel van deze items zijn terug te vinden in haar huis. “Daarnaast heb ik veel planten in huis en aardse tinten op de muren. Je zou mijn interieurstijl kunnen omschrijven als Scandinavisch Bohemian.“

Calabria loungeset van HartmanKlimop plant op het terras

 

Ook buiten is de stijl Bohemian terug te vinden, met landelijke invloeden. Overal waar je kijkt, zie je natuurlijke materialen gecombineerd met de kleur zwart. “Voor een stoer effect!” Shanti is gek op tuinplanten zoals hortensia’s en de klimplant blauwe regen.

(Zonne)stralen in de tuin

Deze powervrouw vindt het buitenleven en de zon fantastisch! “Bij elke zonnestraal ben ik dan ook in de tuin te vinden. In de zomer zijn de tuindeuren ook elke dag open, zodat er meer verbinding is tussen binnen en buiten.”

Langer loungen met Hartman

Sinds kort heeft de Calabria Lounge Corner Set een plekje in haar tuin gekregen. “Ik houd van de stoere kleuren en materialen! De loungeset zit ook mega lekker. Voorheen hadden we een bamboe set met dunne kussens. Hier kon ik max. 30 minuten op zitten en dan zat deze al niet meer comfortabel. Met de kussens van de loungeset heb ik dit probleem niet meer. Het was echt een verademing toen ik voor het eerst op de loungeset van Hartman ging zitten. Daarnaast vind ik het ook heel erg fijn dat het frame gewoon buiten in de regen kan staan zonder dat het verkleurt.”

De grijze loungeset van Hartman

Voor haar is de loungeset ook het favoriete hoekje in de tuin. Als de kinderen dan buitenspelen, kan ze op een afstandje kijken hoeveel plezier ze hebben. Ook als ze vanuit huis werkt, zit ze hier het liefst. “De verstelbare rugsteun in de loungeset maakt het werken in de tuin ook heel makkelijk!”

Weetje: Zoals je op de foto’s ziet, heeft de Calabria set een aluminium zwart onderstel en een bijpassende tafel. Deze set is ook verkrijgbaar met een wit aluminium frame. Voor ieder wat wils dus. 

Shanti’s stylingtips!

Extra leuk; Shanti heeft een eigen webshop met accessoires. “Op Bali heb ik gezocht naar mijn favoriete pareltjes. Jij kunt ze nu exclusief shoppen in mijn webshop “Interior Treasures by Casa Krullenbol”. Ook schrijft ze blogs met stylingtips. Speciaal voor Hartman heeft ze een aantal tips op een rijtje gezet:

Calabria loungeset van HartmanGrijze loungeset met zwart onderstel

 
  • Werk met verschillende soorten tegels, zoals klinkers voor een pad en tegels voor het terras. Dat houdt het spannend.

  • Gebruik tuinafscheidingen zoals leilindes, bamboe en rieten matten. Op deze manier voorkom je inkijk van de buren.

  • Creëer hoekjes in je tuin en werk met tuinmeubels in verhouding naar de grootte van je tuin. Aan de ene kant kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoekje met je tuinset en de andere kant van je tuin voor de loungeset. Prop niet alles bij elkaar en koop niet te grote of te kleine tuinmeubels voor je tuin. Hierdoor oogt je tuin ruimer!Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands