Buitenkijken bij Thea Hogeveen

Categorieën: Blogs

Deze week nemen we een kijkje in de prachtige tuin van Thea! In de huiskamer kun je door de ramen (die reiken tot aan het plafond!) de tuin in kijken. Hierdoor heeft het veel weg van een binnentuin aan de Herengracht in hartje Amsterdam en dat terwijl we ons bevinden in het Limburgse Geleen! “Zeventien jaar geleden kochten Paul en ik dit ruime, vrijstaande huis uit 1980. Toen woonden we er met ons samengestelde gezin; nu zijn alle kinderen het huis uit. Het is een groot huis met een ruime tuin, maar ook met z’n tweeën genieten we er enorm van. Er is altijd genoeg ruimte als de kinderen en ons kleinkind op bezoek komen.”

Thea’s tropische tuin

De stijl van het interieur en de tuin lopen in elkaar over. Overal waar je kijkt, zie je zwart, beige en natuurlijke materialen. De inzet van hout, riet, rotan en bamboe is niet te missen. “In de zomer gebruik ik de woonaccessoires ook voor buiten. Bijzettafeltjes, manden, kussentjes en zelfs verschillende kamerplanten komen met mooi weer buiten te staan.” Daarnaast is Thea gek op het groen van planten en struiken. Bij de bloeiende planten is gekozen voor de kleur wit. “De bloeiende planten lichten, door deze lichte kleur, zelfs op als het ’s avonds donkerder wordt!”

buitenkijken bij thea in haar tuinMediterrane accessoires in de tuinmediterrane tuin in nederland


In de tuin creëert Thea graag een tropisch sfeer met mediterrane invloeden. “Zodat je een vakantiegevoel krijgt in je eigen tuin! De zon hoeft maar even te schijnen en je waant je in de tropen. In het vroege voorjaar kan ik niet wachten om weer in de tuin aan de slag te gaan!” Het is dan ook geen wonder dat de tuin veel voor haar betekent en dat ze bij de eerste zonnestralen en betere temperaturen in de tuin te vinden is.

Genieten in de openlucht

“Mijn favoriete plekje in de tuin is op het bankje onder de overkapping. Tijdens de zomermaanden breng ik hier uren door. Na mijn werk doe ik er graag een dutje, maar in de avonden kan ik er ook gezellig borrelen en met een muziekje ontspannen. Het ultieme geluksgevoel geeft mij om vroeg in de ochtend op een zonnige dag met een kop koffie door de tuin te lopen. Ik geniet van het kijken naar de planten en het luisteren naar de vogeltjes die fluiten!”.

Dineren in een nieuw en tijdloos jasje

Onder de overkapping schitteren de nieuwe Hartman producten. “Ik was al enige tijd op zoek naar een nieuwe tuinset. Onze oude tafel was echt aan vervanging toe. Wat een vernieuwing in de tuin! De tuintafel (Yasmani) en de zes kunststof stoelen (Sophie Rondo Elegance) staan onder de overkapping en dit maakt dat we er uren gebruik van kunnen maken. Ik ben razend enthousiast!”

buitenkijken bij thea in haar mediterrane tuinteakhouten tafel met antraciet stoelen

 

De Yasmani tafel heeft een aluminium onderstel met een blad van gerecycled teak. De combinatie geeft een robuuste, maar rustige uitstraling. Hierdoor is het met allerlei verschillende soort stoelen te combineren. Thea koos voor de Sophie stoelen in de kleur antraciet. “Het past hierdoor uitstekend in onze tuin.” De Sophie Rondo Elegance heeft een smalle en elegante armleuning en wordt net als alle kunststof stoelen geproduceerd in de Hartman fabriek in Nederland!

“De kwaliteit van de tuinset is geweldig en het is tijdloos! We zullen er jaren plezier van hebben.”

Thea’s Mediterrane tuintips

“Kies voor struiken die langdurig groen blijven! Zo kun je er ook in de winter van genieten.” Thea gaat graag voor grote potten waarin ze de mediterrane stijl helemaal doortrekt. Planten zoals olijfbomen, palmbomen, vijgen, oleanders en bananenplanten passen hier compleet in thuis. “Door het gebruik van buitenkleden maak je van de tuin een soort buiten-huiskamer. Maak van binnen en buiten een geheel door dezelfde kleuren en stijl in te zetten.” Ook vindt ze het belangrijk om de tuin in de late avonduren gezellig te houden. “Je kunt het gezellig maken door verlichting in de vorm van windlichten en lantaarns! Deze kun je dan bijvoorbeeld ophangen in je parasol of boom.” Bekijk hier Thea's Instagram pagina voor meer inspiratiebeelden!Ben je benieuwd naar andere tuinen? Bekijk hier:


 Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands