Buitenkijken bij Wendy van Studio Zinnig

Categorieën: Blogs

Buitenkijken bij Wendy van Studio Zinnig

Veel zwart, een stoere touch en met een knipoog naar de Scandinavische stijl. Dat is precies hoe we de tuin van Wendy kunnen omschrijven. Al 21 jaar woont ze samen met haar gezin (en labrador Harley) in een volledig-verbouwd jaren vijftig huis. Deze powervrouw heeft meer dan 25 jaar ervaring als interieurarchitect en ontwerper en heeft haar eigen bedrijf Studio Zinnig. Met zoveel ervaring op zak, laten we ons graag inspireren door haar tuin. Kijk je met ons mee?

Een ruimtelijk geheel

“Binnen en buiten horen echt bij elkaar. Het huis heeft veel ramen, waardoor er een ruimtelijk gevoel ontstaat. De tuin is bijna (op mijn bed na) net zo belangrijk als binnen. We zitten er echt het hele jaar door.”

 Inspiratie voor in de tuin ligbedInspiratie voor in de tuin met Hartman

 

De ruime tuin heeft dan ook meerdere zitgedeelten. Een veranda, een overkapping, een groot grasveld en een aantal grote eiken... Je raakt niet uitgekeken. Het maakt dus niet uit of de zon schijnt, je op zoek bent naar schaduw of dat het regent. Er is altijd wel een plekje. Wendy heeft ook zo haar voorkeuren: “De veranda in de ochtend en de overkapping in de avond. Oh, en de zitkuil in de achtertuin!”.

 

Ultieme geluksmomenten

Wendy’s ultieme geluksmoment: “Wanneer de jongens op de trampoline zitten, Harley erbij ligt in de zon en wij met vrienden gezellig aan een drankje zitten.” Hoe kan dit beter dan aan een ronde tafel? Want weet je dat een ronde tafel extra gezellig is? Je kunt namelijk oogcontact maken met iedereen aan de tafel. “De ronde vorm geeft zo’n gezellige sfeer! Het hout is prachtig van kleur!” De Provence tafel is gemaakt van teakhout en heeft door kruispoot een uniek karakter. Uniek, maar wel eenvoudig te combineren.

Ronde tuintafel van HartmanRonde tuintafel van Hartman teakhout

 

Wendy ziet het allerliefst zwart en wit terug in haar huis- en tuininterieur. De zwarte Cecilia stoel past hier dan ook helemaal in thuis. De stoel is gemaakt van gevlochten wicker en heeft een heerlijke curve. Perfect voor de lange zomeravondjes. “De zwarte stoelen geven een huiselijk gevoel, mooi transparant door het vlechtwerk.”

Zwarte wicker stoelen van hartmanZwarte wicker stoel van hartman

 

Ook witte (en beige) details zijn terug te vinden in Wendy's tuin. De sierkussens Boaz en Jungle Black geven de hoekjes in de tuin een speels randje. De dessins op deze kussens gaan heel goed samen met luxe velvet kussens, zoals de Fara kussens. Combineren is nog nooit zo eenvoudig geweest en Wendy doet het fantastisch! De veranda collectie komt niet alleen buiten, maar ook binnen erg goed tot haar recht.

hartman sierkussens voor in de tuinhartman sierkussens voor binnen

 

Wendy’s stylingtips voor in de tuin

Zo standvastig als Wendy is, heeft ze duidelijke tips: “Maak een plan, teken het op schaal, schakel een professional in; al is het om je eigen ideeën te checken en er een meerwaarde aan geven. Bij keuzes voor het terras en de tuin gelden hele andere maatstaven dan voor binnen. Kies duurzame meubels en probeer deze leuk te stijlen met zo groot mogelijke items. Een of meer grote planten zorgen bijvoorbeeld voor een fijn tropisch effect.”

 

De inspiratie gevonden die je zocht?

Ben je nou geïnspireerd door de tuin van Wendy en ben je benieuwd naar de rest van haar huis en tuin? Op haar Instagram-pagina laat ze nog veel meer zien. Daarnaast hebben we speciaal voor jou hebben alle producten nog een keer op een rijtje gezet.


Tafel: Provence crossleg table Light Grey
Stoel: Cecilia dining chair Black
De hele set: Cecilia Provence set Black
Sierkussen: Boaz Black
Sierkussen: Jungle Black
Velvet sierkussen:  Fara Black
Velvet sierkussen:  Fara Silver
Velvet sierkussen:  Fara Sand


Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands