Loungeset of Diningset? De voor- en nadelen!

Geplaatst op: Categorieën: Blogs

Nu de eerste zonnestralen tevoorschijn zijn gekomen willen we allemaal lekker naar buiten. Heerlijk genieten van het buitenleven. Uw droomtuin wordt compleet met een stijlvolle tuinset op uw terras. Tuinsets zijn er in alle soorten en maten, van hippe aluminium dining sets tot luxueuze loungesets. Maar wat voor soort set past het best bij u? Een dining of een loungeset? Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet!

 

1. Sfeer

Zowel loungesets als dining sets zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar. Of u nu houdt van stoer en robuust of van sierlijk en romantisch: er is altijd een passende lounge- of dining set verkrijgbaar. De loungeset is vaak voorzien van dikke, comfortabele kussens, waardoor het een luxe uistraling krijgt en zorgt voor gezelligheid. Mede door de tafel die de hoogte heeft van een salontafel geeft een loungeset een huiskamergevoel. Een dining set heeft vaak een wat strakkere uitstraling en creëert meer de sfeer van het zomerse buitenleven, lekker samen eten met vrienden of familie.

De dikke comfortabele kussens van de loungeset zorgen voor gezelligheid   Een strakke tuinset creëert de sfeer van het zomerse buitenleven


2. Comfort

Het woord ‘loungen’ (luieren) dat in de naam ‘loungeset’ verweven is zegt het al: een loungeset is uitermate geschikt om lekker op te luieren. Het comfort van een loungeset is vergelijkbaar met het comfort van een zitbank. Heerlijk voor lange, zwoele zomeravonden. De stoelen van een dining set zorgen vaak voor een actieve zit. Wanneer u graag actief wilt zitten op stoelen maar ook achterover wilt kunnen liggen om bijvoorbeeld te zonnen, denk dan eens aan een verstelbare stoel. Bij deze stoelen kan de rugleuning versteld worden, dit maakt zowel actief zitten als ontspannen achterover liggen mogelijk.

Lekker luieren in een loungeset

3. Eten

Een loungeset is uitermate geschikt voor uw ontspanning, maar om te eten is een loungeset wat minder geschikt. Meestal bestaat een loungeset uit een bank (bestaande uit meerdere elementen) en een lage tafel die niet geschikt is om aan te eten. Eten met het bord op schoot is vaak het gevolg. Een dining set is in principe een eettafel met eetkamerstoelen voor buiten. Uitermate geschikt om gezellig aan te eten met vrienden of familie. Wanneer u vaak buiten dineert is het dus handig om een diningset aan te schaffen.

Gezellig eten met vrienden of familie met een diningset

 

4. Mobiliteit van de set

Loungesets bestaan vaak uit meerdere elementen. Deze elementen zijn vaak wat kubistisch en wat zwaarder, waardoor verplaatsen lastig is. Een loungeset kan verplaatst worden, maar is niet geschikt om elke dag op een andere plek in de tuin te zetten. Een dining set bestaat uit een tafel en losse stoelen. Dit maakt de set makkelijk verplaatsbaar. Vooral de lichtgewicht aluminium sets zijn zeer geschikt om te verplaatsen. Wanneer u niet de hele dag zon op uw terras hebt, maar toch even van de zon wilt genieten dan kunt u makkelijk een stoel van de set pakken en heerlijk in het zonnetje gaan genieten.

Een diningset is makkelijker verplaatsbaar

 

5. Het gaat regenen!

Nederlandse zomers gaan gepaard met enorme wolkbreuken. Het is handig om dan razendsnel alle kussens binnen te kunnen leggen. De meeste loungesets zijn voorzien van zowel zit- als rugkussens. Deze luxe, grote kussens zorgen voor het comfort van de loungeset, maar zijn wat minder geschikt om snel te verplaatsen. Waar vroeger de traditionele kunststof stoelen pas comfortabel waren met een kussen, zitten de meeste stoelen tegenwoordig al goed zonder extra kussen. Dat maakt het makkelijk: bij regen hoeft niets naar binnen gebracht te worden. Veel mensen kiezen er tóch voor om de tuinset aan te kleden met stoelkussens. Deze kussens zijn licht van gewicht en dus makkelijk te verplaatsen.

 

6. Kinderen

Loungesets zijn vaak wat lager dan dining sets, dat maakt het voor kinderen makkelijk om zelf op de set te klimmen en er lekker bij te zitten. Eten aan een lage tafel betekent al snel dat er met een bord op schoot gegeten wordt. Dit zal met name voor kleine kinderen wat lastiger zijn. De stoelen van een dining set zijn vaak wat hoger dan van een loungeset. Kleine kinderen kunnen zelf lastig op een hogere stoel klimmen, maar omdat een dining set zorgt voor een wat actievere houding is eten aan een dining set wél makkelijker voor (kleine) kinderen.

Kinderen kunnen makkelijk op de loungeset klimmen

7. Ouderen

Een dining set heeft een hoger zit dan een loungeset. Dit maakt diningsets populairder onder ouderen, omdat het makkelijker is om op te staan vanuit de diningset.

8. Kussens

De kussens voor zowel loungesets als dining sets zijn vaak van een hoogwaardig materiaal, waarvan de kleur niet vervaagt. Een loungeset is vaak voorzien van dikke zit- en rugkussens. Bij aankoop van deze loungeset worden de kussens vaak meegeleverd en kunt u kiezen uit verschillende kleuren. Meestal zijn dit neutrale effen kleuren. Niet voor alle loungesets zijn losse kussens makkelijk verkrijgbaar. Wanneer u uw persoonlijke stijl in uw tuin aan wilt brengen dan zijn losse sierkussens op de loungeset hiervoor beter geschikt dan de basiskussens van de loungeset. Voor een dining set is het gemakkelijker om bijvoorbeeld jaarlijks van kussens te wisselen. 

Kussens voor diningset zijn makkelijker te vervangen

9. Prijs

De prijs van een tuinset is afhankelijk van veel factoren. Voor bijna elk budget is een passende loungeset of dining set verkrijgbaar.

De samenvatting

De voor- en nadelen van een loungeset en diningset

Alternatief: Lounge dining set

Er zitten voor- en nadelen aan zowel loungesets als dining sets. Bent u er nog niet uit? Dan kunt u tegenwoordig ook kiezen uit een combinatie van beide. Deze sets worden vaak, heel toepasselijk, lounge dining sets genoemd. Ze bestaan uit een lekkere loungebank met een bijpassende tafel. Hetverschil met een normale loungeset is de hoogte, de hoogte van een lounge dining set is vergelijkbaar met de hoogte van een dining set.

Een lounge dining setWelcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands