Teak is helemaal terug!

Categorieën: Blogs

Teak is back!

Tuinmeubelen zijn te verkrijgen in verschillende materialen en soorten. In onze nieuwe collectie is het materiaal teak weer veel terug te zien en daar zijn wij erg blij mee! Teakhouten meubelen zijn namelijk niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook vele voordelen.  Met deze foto's hopen wij dat je inspiratie kunt opdoen voor teakhouten tuinmeubelen. Tevens geven we je handige tips voor het onderhouden van teak.

1: De Yasmani in combinatie met de Arabella

Teakhouten meubelen van Hartman

Teak en teak in de mix. Zowel de Yasmani tuintafel als de Arabella diningstoelen zijn vervaardigd uit teak. Teakhout voelt van nature zacht aan en is tegelijkertijd duurzaam en bestand tegen regen. Onbehandeld teakhout heeft een natuurlijke uitstraling en krijgt langzaam maar zeker een mooie, zilvergrijze tint. Teakhout is een natuurproduct waardoor haarscheurtjes of kleine oppervlaktescheurtjes inherent zijn aan het materiaal. Deze oppervlaktescheurtje hebben geen invloed op de levensduur.

2: De Yasmani in combinatie met onze nieuwe klassieker: Sophie

Yasmani en Sophie van Hartman tuinmeubelen

Teak kun je goed combineren en dit zorgt voor verrassende combinaties. Wat dacht je van teak in combinatie met kunststof? Het teakblad heeft een robuust karakter terwijl de grijze stoelen en het onderstel zorgen voor een industriële touch.

Wist je dat.. het door Hartman verwerkte teak komt van verantwoord verbouwde teakbomen? Dit houdt in dat voor iedere boom die we gebruiken een nieuwe boom gepland wordt. Het teak dat we bij Hartman gebruiken is zo'n 30/35 jaar oud. Dat betekent dat het over voldoende natuurlijke oliën beschikt en dus niet na korte tijd harig en vuil gaat worden. De leeftijd van het teak is dan ook bepalend voor de prijs. Vind je ergens anders een goekopere teakhouden tafel of stoel? Dan is de kans groot dat dit komt doordat het jonger teak betreft en dus eerder harig en vuil kan worden.

3: De Emperor

De Emperor van Hartman. Teak in combinatie met aluminium

Beauty meets comfort! De Emperor is een van onze plaatjes uit de nieuwe collectie. Strakke vormen en het aluminium dat is verwerkt in de rugleuning, zorgen voor een unieke voorstelling. Door de stevige kussens wordt een heerlijk zitcomfort ervaren. Weet jij al een leuk plekje voor deze eyecatcher in jouw tuin? 

4: Eindeloos combineren en jouw favoriete tafel samenstellen!

6-hoekig van Hartman 

Wist je dat je bij ons vele tafelbladen met verschillende onderstellen kunt combineren? Zo kun je naar eigen wens jouw ideale tafel samenstellen! Een tafelblad van teakhout gecombineerd met een wicker onderstel. Het populaire vlechtwerk blijft van deze tijd! 

Xara en ellipse van Hartman

Het Ellipse tafelblad in combinatie met een kruispoot. Industrieel en uniek!

5: Het onderhouden van teakhout.

Bij jaarlijks een- tot tweemaal reinigen blijven je teakhouten tuinmeubelen in topconditie. Hartman heeft hiervoor een uitgebreid teak onderhoudspakket. Kies je voor een natuurlijke uitstraling, dan is een jaarlijkse schoonmaakbeurt
voldoende. Gebruik hiervoor de Hartman teak cleaner. Met een zacht schuursponsje verwijder je het opgehoopte vuil van jouw meubelen.

Wil je liever de originele kleur van het hout behouden? Behandel dan het tuinmeubel twee keer per jaar met de Hartman teak protector. Dit middel maakt het hout ook minder gevoelig voor vlekken. Gebruik de teak protector alleen op
kurkdroog hout. Vocht kan namelijk zorgen voor weer in het hout. Mocht er toch op het meubel worden geknoeid, veeg dit dan direct met een vochtige doek af, anders kunnen er kringen of vlekken ontstaan.Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands