Tijdloze Bohemian tuin!

Categorieën: Blogs

De tijdloze Bohemian tuin!

Hoe creëer je dat, een Bohemian tuin? Het is eigenlijk heel simpel, want ontzettend veel kan én mag. Net als op Ibiza, waar deze stijl oorspronkelijk haar roots heeft liggen. Vrijheid - blijheid zou je denken, maar waar te beginnen én de hoofdvraag: hoe houd je het tijdloos? We geven je graag inspiratie en tips voor de tijdloze Bohemian tuin! 

 

Creëer een witte basis in de Boho tuin

Boho? Ja! Dit is de afkorting van Bohemian. Hoewel er veel mogelijk is, is het belangrijk om een steady basis te houden.

Als je aan de stranden op Ibiza denkt, dan voel je het zand al bijna tussen je tenen kriebelen. Wandelend over het strand, op zoek naar een verkoelende cocktail bij dat ene strandtentje. Wat valt dan op? Dat de wanden, de muurtjes en vaak zelfs de meubels wit zijn! Wit is dan ook een uitstekende basis voor jouw Bohemian tuin. Schilder een muur wit of kies net als Judith voor grind met een lichte basis. 

 

Natuurlijke materialen in je Bohemian tuin

Het is belangrijk om natuurlijke materialen te gebruiken in de Bohemian tuin. Denk bijvoorbeeld aan een mat of parasol van bamboe; ook rotan zien we steeds meer terugkomen. Andere mogelijkheden? Kies voor een houten tuinset! Let wel op dat je voor lichte materialen gaat, zodat je het tropische sfeertje creëert.

 

Een voorbeeld van een set die goed in een Bohemian tuin past, is de Forest loungeset! Een exclusief meubel van hoogwaardige kwaliteit. Wist je dat.. zowel de loungeset als de bijzettafel zijn vervaardigd uit gecertificeerd teakhout van minimaal 30 jaar oud? Een robuuste set die zo plaats kan nemen in een chique strandtent op Ibiza. Of natuurlijk in jouw achtertuin!

 

A Bohemian pop of colour

Ongeveer zestig jaar geleden is de Bohemian stijl ontstaan op het Ibiza. Het prachtige Spaanse eiland staat bekend om haar knusse strandjes, verborgen baaien en hippische invloeden. Vandaar ook, dat het gebruik van kleur niet te missen is.

Hoe houd je het dan tijdloos? Hou de kleine accessoires en het geheel rustig. Kies voor één detail kleur en zorg voor een eye-catcher. De Sophie Element Armchair in de kleur terra zorgt voor een speels effect.

 

Gevlochten meubels en accessoires

Deze unieke gevlochten wicker tuinstoelen zitten als gegoten en hoe leuk passen ze in een Bohemian tuin? Het geeft een spannend en ludiek effect.

Het onderstel van de Cecilia is van gepoedercoat aluminium. Materialen die oersterk zijn en in weer en wind buiten kunnen blijven staan. Een ronde tafel staat knus, is gezellig en de grijze, beachy kleur van deze Provence tafel is overal terug te vinden op Ibiza.


It’s all in the Boho details

Nu de basis staat, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de details. Het leuke (en vooral praktische) is dat je accessoires eenvoudig kunt veranderen.

Welke accessoires en planten passen echt in jouw Bohemian tuin? Kies voor tropische planten zoals fruitboompjes, kleine palmen of pampasgras. Ook kun je gaan voor kussens of kleden met gekke designs, details, biezen of franjes. Gek op rotan? Hoe meer hoe beter! 

Toch geen Bohemian tuin?

Wist je dat er dit jaar vier Hartman tuinstijlen zijn? Een hiervan is de tuinstijl Ibiza White en deze komt helemaal terug in bovenstaande tips. Ben je nu benieuwd naar de andere stijlen? Bekijk dan hier deze hier!

 Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands