Tuin met donkere tinten

Categorieën: Blogs

Durft u het aan? Donkere tinten in de tuin? U ziet het steeds vaker terug in de modernste tuinen. Het is een echte trend! Tuinontwerpers en hoveniers zweren al jaren bij donkere tinten in de tuin. Donkere tinten geven uw tuin een stoere uitstraling. Lees snel verder over deze multifunctionele tuin waar donkere tinten de hoofdrol spelen.

 

Multifunctionele tuin

Deze tuin is multifunctioneel, omdat er verschillende area’s zijn gecreëerd. De overkapping dient als buitenkamer. Hier wordt het knusse van binnenshuis naar buiten gehaald. U kunt hier uren chillen in de schaduw. Maar zit u toch liever in de zon met uw geliefden? Dan kunt u heerlijk genieten aan de grote dining table. De donkere stoere tinten in de tuin zijn gecombineerd met natuurlijke elementen en knusse decoratie, dit zorgt ervoor dat de sfeer van de tuin bij iedereens wens past.

 

Donkere schutting

De donkere schutting is helemaal hip! De donkere tint van schutting zorgt voor extra diepte in de tuin. Dit komt omdat de schutting als ware ‘wegvalt’. Hierdoor lijkt de tuin veel ruimer dan dat hij daadwerkelijk is. Ook zorgt de donkere tint ervoor dat de natuurlijke kleur van de beplanting veel mooier uitkomt. De donkere tint van de schutting zorgt namelijk voor een contrast met de beplanting. Wilt u nu niet helemaal voor zwart gaan? Kies dan een hele donker groen-grijze tint. Dit werkt ook super mooi met de kleur van lucht.

 
donkere schuttingdonkere schutting

Overkapping

De donkere tint van de schutting wordt doorgetrokken in de overkapping. De donkere schutting zorgt al voor meer diepte, maar wanneer dit doorgetrokken wordt in de overkapping wordt de diepte extra benadrukt. De overkapping die dient als buitenkamer is de eyecatcher van deze tuin. Er staat een grote comfortabele loungeset die aangekleed is met veel kussentjes. Met de juiste decoratie kunt u het stoere en het knusse combineren waardoor u een mooie balans creëert.

overkapping tuin met donkere tinten

 

Genieten in de zon

Geniet u liever in de zon? Neem dan plaats aan de grote Sophie Studio dining table. Deze dining table past perfect in de sfeer van de tuin door zijn donkere Xerix tint. De Sophie Armchair kuipstoel is in exact dezelfde tint als de tafel en zorgt hierdoor voor een mooi geheel. Ook zit deze stoel heerlijk door de ergonomische vorm van de kuip. Genieten van comfort en design dus! Ook geld voor de tafel hetzelfde voor als de schutting. Op de donkere tint komen de accessoires prachtig uit. U kunt dus helemaal los gaan met de tafel decoratie.

Sophie studio dining table xerixSophie studio dining table xerixdecoration

Natuurlijke elementen

De donkere tinten spelen de hoofdrol in deze tuin. Maar pas op dat u hierin niet doorslaat. Het blijft een tuin, dus zorg ook voor genoeg natuurlijke elementen. Probeer een goede balans te creëren. Kies bijvoorbeeld voor bestrating met licht zand. De combinatie met de donkere tinten werkt prachtig! En nog een tip: Heeft u een kachel? Verberg het hout niet, maar stapel dit op in het zicht.

natuurlijke elementen in een tuin met donkere tinten

Durft u het aan om donkere kleuren in uw tuin te verwerken?Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands