Tuininspiratie: Natuurlijke tuin!

Categorieën: Blogs

Tuininspiratie | Natuurlijke tuin | Urban Jungle stijl

Heb je al kennis gemaakt met de tuinstijl Urban Jungle? Als je op zoek bent naar tuininspiratie voor een natuurlijke tuin, dan is deze stijl helemaal aan jou besteed. Ben je nou benieuwd op welke manier je de basis kunt leggen en welke kleuren hier helemaal in thuis horen? We nemen het graag met je door.

Natuurlijke materialen

Robuuste en natuurlijke materialen leggen de basis voor jouw natuurlijke tuin. Op zoek naar een eyecatcher? Hou in je achterhoofd dat het belangrijk is om rekening te houden met de omvang van je tuin. Heb je een compacte tuin? Kies dan bijvoorbeeld voor een ronde tafel. Deze neemt minder ruimte in, maar staat nog steeds centraal voor gezelligheid. De Provence Crossleg Table is een goed voorbeeld. De teak tafel heeft een speciaal onderstel, namelijk de kruispoot. Dit maakt de tafel stevig en compact. De tafel is te verkrijgen in de kleuren lichtgrijs en natural teak. Op de foto's hieronder zie je de Provence in de lichtgrijze kleur, hoe leuk combineert deze met de houten schutting en de vlonder!

de hartman provence tafel van teakhouteen ronde hartman tafel in een natuurlijke tuin

 

Ontvang jij regelmatig een groter gezelschap? Dan is een langere tafel helemaal aan jou besteed. Een goed voorbeeld is de Yasmani tafel; dit is een van Hartmans populairste tafels. De stoere en robuuste tafel is gemaakt van teakhout. Op het moment dat je dit materiaal goed onderhoudt, dan heb je er jarenlang plezier van. Bij deze tafel is het teak met kunststof gecombineerd. Hierdoor kun je er ook goed kunststof stoelen mee combineren! Kijk eens naar de Sophie stoel, het zitcomfort is perfect en de kuip vormt zich naar je billen.

gezellig dineren in een natuurlijke tuinteakhouten provence tafel de yasmani tafel met de sophie stoelen

 

Planten & groene accessoires

Als je denkt aan een natuurlijke tuin, dan kan de kleur groen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt er voor kiezen om planten aan jouw tuin toe te voegen; hier zijn ontzettend veel keuzes in. Ligt jouw voorkeur bij de tropische sferen? Dan liggen de planten die wij graag zien in de Urban Jungle tuin helemaal in jouw straatje! Kies bijvoorbeeld voor een palmboom(pje), pampasgras of agave planten. Ook verschillende soorten vetplanten, zoals cactussen, kunnen een leuke toevoeging zijn! Daarnaast zijn deze makkelijk te onderhouden, waardoor je er bijna geen werk aan hebt.

Heb je liever toch geen planten, maar ben je wel gek op de kleur groen? Tegenwoordig zijn er genoeg kleurrijke accessoires! In een natuurlijke tuin kun je gaan voor het Jolie Moss plaid, zodat je in de late uurtjes buiten kunt genieten. Maar bij Hartman houden we ook van het gebruik van prints. Neem bijvoorbeeld het Kyra Green kussen; een donkergroene achtergrond met daarop een patroon met sprekende groene bladeren, bloemen en dieren. Net als bij de Duuk Green. Hier is een speels, maar luxe effect gecreëerd door een veren dessin. Alle kussens met print, zijn prachtig te combineren met bijvoorbeeld een groen effen kussen, zoals de Jolie Moss. Deze kussens uit onze Cambodge Green collectie combineren we graag met andere luxe uni-colour kussens.


luxe veranda kussens hartmangroene sierkussens van hartman veranda collectie

 

Bolivia loungeset

Niet alleen kleurrijke accessoires kunnen een natuurlijke ambiance creëren, maar ook grotere objecten zijn hier helemaal geschikt voor! Trek je graag dan stoute schoenen aan? Ga dan voor een groene tuinset! De Bolivia kenmerkt zich door een heerlijk zitcomfort en een unieke vormgeving. De ronde spijlen waarmee de set is afgewerkt en de grasgroene kleur maken deze set net even anders. De moderne staal look is gecombineerd met teakhout en de natuurlijk kleur groen. Een jonge en frisse kleur die helemaal past in een natuurlijke tuin of dakterras! Deze echte low lounger kan als set fantastich gecombineerd worden met de twee groene Bolivia coffee tafeltjes set. Je kunt zelf bepalen hoe je de tafels plaatst; ze staan erg leuk bij elkaar, maar ook los van elkaar zijn ze erg praktisch in gebruik!


moderne tuinset voor in de natuurlijke tuingenieten op je dakterras in je loungernatuurlijke tinten op je dakterras

 

Nu we de meubels, accessoires en kleuren op een rijtje hebben gezet, willen we je nog een aantal extra tips geven. Wij zijn gek op bamboe en dit past helemaal in de natuurlijke tuin! In een kleinere tuin komt bamboe goed tot haar recht in een pot. Ook qua potten zijn er tegenwoordig zoveel verschillende keuzes; we raden ook hier de natuurlijke look en feel aan. In een grotere tuin kun je bamboe als haag inzetten. Zo kun je je tuin opdelen, waardoor je gezellige hoekjes creëert. Zodat je na een lange werkdag kunt genieten van heerlijke tropische cocktail volledig in de Urban Jungle stijl! Enjoy Hartman! Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands