Tuintrends 2022!

Categorieën: Blogs

De tuintrends van 2022!

Yes, we mogen weer! De nieuwste tips en tricks met betrekking tot de tuintrends van 2022! De afgelopen twee jaar hebben we meer dan ooit vakantie gevierd in eigen land. Ook is er extra ruimte gekomen voor thuiswerken én laten we vooral niet vergeten hoe heerlijk het is om in de buitenlucht van elkaars gezelschap te genieten of natuurlijk van de me-time momentjes. Hoe fijn is het als dit kan in jouw trendy tuin, eigentijdse buitenruimte of op een cosy balkon?

Geen idee waar te beginnen, maar wel helemaal up-to-date willen zijn van de nieuwste tuintrends voor 2022? We hebben de leukste zes tuintrends voor je op een rijtje gezet. Get inspired by Hartman!

Tuintrend 1: Back to Nature #kleurgebruik

De eerste tuintrend van 2022: Back To Nature! Te beginnen met het kleurgebruik. In 2022 gaan we steeds meer natuurlijke kleurpaletten terugzien. Zowel de groene accenten binnen de botanische tuinstijl, als de zachte aardetinten gecombineerd met sprekende kleuren.

 

Een mooi voorbeeld van een kussen thema waar dit goed naar voren komt, is Ginger Jungle. Groene kleuren voeren de boventoon, maar kunnen goed gecombineerd worden met zachte beige of frisse gele en roze details.Tuintrend 2: Rope

Ben je al bekend met het materiaal rope? Dit touwsoort is speciaal ontwikkeld voor buiten en geeft de tuinmeubelen een excentriek en luxe randje. Wij zijn stiekem een beetje verliefd op de Arezzo loungeset. Deze meubelen met het rope materiaal blenden fantastisch binnen verschillende tuinstijlen. Zowel in een Boheemse, als moderne tuin komen ze goed tot hun recht.

 

Tuintrend 3: Back to Nature #material

De laatste jaren is het steeds belangrijker geworden om een te blijven met de natuur. Hoe zien we dit terug in het Nederlandse outdoor leven? Onder andere door de inzet van materialen die vervaardigd zijn uit natuurlijke grondstoffen. Zoals de Yasmani tafel! Deze robuuste tafel is geheel gemaakt van gecertificeerd teakhout. Als je de tafel zo nu en dan behandeld, dan blijft het deze kleur! Doe je dit niet, dan krijgt het een trendy grijs-zilveren kleur. 

 

Ook is het interessant om te kijken naar de mogelijkheden om items te recyclen en ze een nieuw leven te geven. Denk hierbij aan het hergebruik van potten, flessen en/of kleding.

Gerecyclede materialen zijn trendy!

Onze ‘No Time To Waste’ collectie bestaat uit kussens die zijn gemaakt in samenwerking met SEAQUAL®. Een uniek initiatief dat ervoor zorgt dat de oceanen opgeschoond worden en het gevangen plastic een nieuw leven krijgt. In dit geval de garen van onze kussens! Om zo een deel van de ruim 165 miljoen ton plastic in onze oceanen te verwijderen. Helemaal in lijn met deze duurzame tuintrend van 2022!

 

Neem ook een kijkje bij de Green Valley kuipstoel. De complete stoel is geproduceerd van 100% gerecycled kunststof afval. Dit brengt het terug naar maar liefst vijf kilo CO2 uitstoot per stoel. Hiermee dragen we zorg voor het plastic afvalprobleem.


Tuintrend 4: Kies voor lokaal

De Green Valley behoort tot de Sophie lijn. Dit zijn kunststof kuipstoelen die wij produceren in onze eigen fabriek in Losser, Nederland. Hiermee lopen we natuurlijk voor op de derde tuintrend van 2022. Produceer en koop lokaal! Al onze kunststof items worden dus in Twente ontwikkeld en geproduceerd. Hiermee hebben we het allerbeste zicht op de kwaliteit van de tuinmeubelen en dit bevestigen we met een garantietermijn van vijf jaar.

 

Naast deze heerlijke Sophie stoel lanceren we in 2022 een uniek concept: De kunststof loungeset Ibiza. Deze modulaire loungeset heeft vanaf het prille idee in de beginfase, tot aan de ontwikkeling en uitwerking, diverse strenge testfasen doorlopen en staat klaar om in tuinmeubelland geïntroduceerd te worden. Het modulaire concept maakt dat deze Ibiza op allerlei verschillende manieren kan worden neergezet en in vrijwel iedere tuin past. Nog even geduld.. Soon more!


Tuintrend 5: Comfort is meer dan ooit belangrijk

Juist omdat we meer dan ooit thuis zijn, is het steeds belangrijker om niet alleen te kijken naar het uiterlijk en de kwaliteit van een meubel. Het comfort krijgt, zeker voor een langere periode, steeds meer betekenis binnen de tuintrends. Met deze wetenschap heeft ons designteam vorig jaar het Emma ligbed ontwikkeld. Een daybed voor in de tuin. Met een frame van ijzersterk aluminium, afgewerkt met kussens gemaakt van de buitenstof Sunbrella. Vanaf 2022 verkrijgbaar in deze drie zachte vriendelijke kleuren.

 

Extra: Say hello to hoekbanken

Ook zijn de hoekbanken sinds een aantal jaar weer helemaal terug van weggeweest. Dit is niet alleen een trend binnen de interieurwereld, maar komt ook buiten steeds vaker terug. Welke van onze hoekbanken is jouw favoriet?

 


Tuintrend 6: Ronde en organische vormen

Om het cirkeltje rond te maken, komen we bij de laatste tuintrend van 2022. We gaan in het nieuwe jaar steeds meer ronde vormen zien. Dit is niet alleen het geval bij meubelen, maar ook accessoires met een organisch ontwerp hebben hun plekje hier verdient. Wat vind je van deze gezellige kussens? Door de ronde vorm creëer je een speels plaatje en maak je van jouw buitenruimte een trendy geheel!

 

Ben je benieuwd naar de verschillen binnen de tuintrends van 2022 en die van 2021? Bekijk hier het trendblog van vorig jaar en laat je fascineren.Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands