Vakantiegevoel met een mediterrane tuin!

Categorieën: Blogs

Het zonnige mediterraan klimaat wordt gekenmerkt door zijn hete en droge zomers. Dit is iets waar veel Nederlanders van dromen. Lekker ontspannen en genieten in de zon. Het mediterrane gebied heeft veel karaktereigenschappen waar wij dol op zijn. Alleen is het helaas niet mogelijk om het hele jaar door op vakantie te gaan naar deze zuidelijke sferen. Maar wij hebben de oplossing: wat dacht je van een tuin geïnspireerd op het mediterraan klimaat. Met deze tips breng je het warme gevoel in je eigen achtertuin!


Bestrating

Lange wandelpaden zijn typerend voor de mediterrane gebieden. Dit kun je in je eigen tuin creëren door bijvoorbeeld een lange vlonder als middenpad. Daarnaast wordt de mediterrane sfeer vaak benadrukt door grote terrastegels. Kies voor tegels in aardetinten die elk hun eigen identiteit hebben. Wanneer ze dan in een patroon worden geplaatst zorgt dit voor een speels en natuurlijk effect. Daarnaast komt natuursteen of tegels die veel weg hebben van zand ook veel voor in de mediterrane tuin.

inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-bestrating-2inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-bestrating-1


Natuurlijke elementen

Om de mediterrane sfeer zo goed mogelijk na te bootsen wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Grove materialen die zo uit de natuur komen. Een schutting van takken is een mooi voorbeeld. Takken zijn natuurlijke elementen en hebben allemaal hun eigen identiteit. Dit geeft een natuurlijke twist. Ook kun je de platenbakken bewerken met kleimortel, dit is geen stuc en ook geen verf. Het zit er net tussenin. Breng een klein laagje aan en werk het af met een blok kwast. Dit haalt de zuidelijke sfeer in je tuin nog meer naar boven.

inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-natuurlijke-elementen-1inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-natuurlijke-elementen-2


Beplanting

Wat is een mediterrane tuin zonder exotische bloemen en planten? Ga vrij te werk, plaats van alles door elkaar net zoals in een natuurgebied. Denk aan tropische planten zoals palmen of olijfbomen. Maar ook de lavendel of jasmijn vertalen goed de mediterrane sfeer. Houd er wel rekening mee dat je voor winterharde beplanting kiest. Hier in Nederland kunnen we namelijk wél koude winters verwachten.
inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-beplanting-1


Comfortabel

Een echt vakantiegevoel creëer je wanneer je helemaal kunt ontspannen. Een comfortabele zithoek mag dan ook zeker niet ontbreken in je mediterrane tuin. Kies voor een grote loungeset, hier kun je lekker languit op genieten. Een diepe loungeset met brede armleuningen gegarandeerd je urenlang lounge plezier! Onze Titan loungeset voldoet aan al deze wensen en past ook nog eens perfect in het plaatje.
inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-comfortabel-1inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-comfortabel-1


Sociaal

Het is natuurlijk super leuk als je het warme gevoel van de mediterrane sfeer kunt delen met je vrienden en familie. En zij vinden het waarschijnlijk ook heerlijk om eventjes te genieten in deze zuidelijke sferen. Met de Sophie Studio dining set kun je uren lang samen genieten, borrelen en dineren. De dining set is in een natuurlijke taupe kleur verkrijgbaar en versterkt hierdoor de mediterrane sfeer. En de Sophie stoel zit zo lekker dat je uren wil blijven zitten.

inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-sociaal-1


Decoratie

Om de mediterrane sfeer in je tuin nog meer te versterken kun je gebruik maken van toepasselijke decoratie. Hier geldt hetzelfde, ga vrij te werk. Combineer al je accessoires en dan zul je merken dat de sfeer die je uiteindelijk wilt ervaren tot uiting komt. Kussens, potten en tafeldecoratie maken je tuin helemaal af!
inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-decoratie-1inspiratie-hartman-mediterrane-tuin-decoratie-1

Bent u er ook aan toe om elke dag op vakantie te kunnen gaan in je eigen tuin? Haal dan snel de mediterrane sfeer naar jouw tuin!Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands