Herfst proof!

Geplaatst op: Categorieën: Blogs6 INTERIEURTIPS VOOR DE HERFST!

 1. Vervang de kussens; kussens brengen sfeer en gezelligheid in huis. Ze zorgen ervoor dat je basisinterieur een kleurige en warme uitstraling krijgt. De herfst is de tijd voor warme kleuren. Vervang daarom je kussens op de bank door kussens met warme herfsttinten.
 2. Haal kaarsen in huis; kaarsen brengen licht en warmte. Deze twee elementen zorgen voor gezelligheid en sfeer in huis. Heerlijk een donkere kille herfstavond in huis door brengen met de gezelligheid van de kaarsen.
 3. Zorg voor een lekker warm plaid; de herfst staat bekend om haar mooie zonnige dagen, maar ook om haar koude, kille en regenachtige dagen. Deze dagen is het dan ook heerlijk om even op de bank te zitten en een lekker warm plaid over te trekken.
 4. Een vloerkleed doet wonderen; met een vloerkleed breng je gelijk warmte in huis. Zorg ervoor dat het vloerkleed goed past bij het interieur, om een rustige warmte te creëren in huis.
 5. Zorg voor warme herfstkleuren op de vaas; haal de herfstkleuren in huis met bijvoorbeeld een paar bessen- of bladerentakken.
 6. Maak de kachel winterklaar; op koude herfstavonden is een open haard eigenlijk onmisbaar. Maar een open haard vraagt ook om de nodige onderhoud. Zorg er altijd voor dat je de schoorsteen op tijd laat schoonmaken, zo voorkom je gevaarlijke situaties.

6 TUINTIPS VOOR DE HERFST

 1. Tuinmeubelen in de herfst; tuinmeubelen blijven het mooist wanneer ze in de herfst en winter naar binnen worden gehaald. Natuurlijk begrijpen wij dat dit niet altijd mogelijk is. Wanneer de meubels buiten blijven staan, zorg er dan voor dat er geen potten en vazen op staan. Deze kunnen blijvende kringen op uw meubels aan brengen. Tevens is het van groot belang dat de meubels niet worden afgedekt met een zeil, aangezien er vaak vocht onder het zeil komt waardoor er bij een beetje zon al grote vlekken kunnen ontstaan op uw meubels.
 2. Vallende bladeren; de vallende bladeren in combinatie met regen, kunnen zorgen voor veel gladheid. Zorg er daarom voor dat de tuin wekelijks bladvrij wordt gemaakt, zodat pijnlijke val partijen uit blijven.
 3. Verzorging van de vijver; de vijver behoeft in de herfst eigenlijk maar weinig onderhoud. Haal alleen geregeld de afgevallen bladeren uit de vijver om vervuiling tegen te gaan.
 4. Creëer een heerlijke slaapplek; maak de nestkastjes van de vogels schoon of hang nieuwe op. De nestkastjes zijn voor de vogels een belangrijke plek in de winter. Een veilige haven, een thuis, een plek om heerlijk te slapen en voor de kleintjes te zorgen.
 5. Vorst; sluit de buitenkraan goed af om te voorkomen dat deze met de vorst dicht vriest.
 6. Sfeer en kleur in uw tuin; wil je extra sfeer en kleur in je tuin? Denk dan eens aan een vrolijke herfst tuinposter om de schutting, schuur of muur op te fleuren.


Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands