Kipkebabs met honing en sojasaus

Geplaatst op: Categorieën: Recepten

Kipkebabs

Heerlijke kipspiesjes van de barbecue (of grill), in een marinade van honing, sojasaus en knoflook. Gebruik uw favoriete groenten, bijvoorbeeld ui, paprika, kerstomaatjes of champignons. Een kipspies, maar dan net even anders!

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 5 eetlepels honing
  • 5 eetlepels sojasaus
  • ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 8 kipfilets, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 uien, in stukken
  • 2 rode paprika's, in stukken
  • Spiezen

Bereidingswijze

  1. Meng de olie, honing, sojasaus en peper met een garde in een grote kom.
  2. Hou een klein beetje marinade achter voordat je de kip erin doet. Leg de kip, knoflook, ui en paprika in de kom en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast (hoe langer hoe beter).
  3. Verwarm de barbecue op de hoogste stand.
  4. Giet de marinade van de kip en groenten af en gooi het weg. Rijg de kip en groenten om en om op de spiezen.
  5. Vet het rooster van de barbecue licht in met olie. Gril de kebabs 12 tot 15 minuten tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze af en toe met de achtergehouden marinade.


Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands