Paprika aioli

Geplaatst op: Categorieën: Recepten

Dit heerlijke recept is van Paulines Keuken. Kijk voor meer heerlijke gerechten op www.uitpaulineskeuken.nl.



Paprika aioli

“Een heerlijk zomers gerechtje voor bij de bbq, als lunch of als hapje in de avond. Met dit gerechtje steel je ten alle tijden de show. Deze zelfgemaakte aioli is net even anders dan de standaart aioli. Ook is het heel gemakkelijk te maken. Je maakt de aioli supersnel klaar door gebruik van de staafmixer. Een handje vol ingredienten en mixen maar. Zo makkelijk is het maken van deze aioli.”



Ingredienten voor 1 portie

2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
2 teentjes knoflook (fijgehakt)
160 ml neutrale oli (bijv. zonnebloemolie)
Snuf paprikapoeder
Kneepje citroensap
1 geroosterde paprika
Snuf zout


Bereiding

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je mayonaise te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

  3. Voeg de geroosterde paprika toe en meng nogmaals kort tot een gladde massa. Is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe. Garneer de paprika aioli met paprikapoeder.

 

Wanneer ga jij dit recept maken? Wij zijn erg benieuwd dus deel het recept wanneer je het hebt opgedient met #uitpaulineskeuken.



Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands