Shrinkysticks

Geplaatst op: Categorieën: Recepten

Shrinkysticks

Shrinkysticks (voor 2 personen)

Deze garnalen zijn geweldig op de barbecue, zo ook op de MasterChef barbecue van Hartman. Het lijkt een luxe gerecht, maar het is heel eenvoudig te bereiden! En mocht het weer niet meewerken, dan zijn ze ook lekker onder de grill.

Ingrediënten

  • 2 eetl olijfolie
  • 2 theel citroensap
  • 1kg grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 8 stukjes citroen, ter garnering.
  • 1 grote teen knoflook
  • 1/2 theel zwarte peper
  • Peterselie op smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor op matig vuur.
  2. Meng de peterselie, knoflook en zwarte peper in een grote kom. Roer het dan met olijfolie en citroensap samen tot een pasta. Voeg de garnalen erbij en schep het geheel om, om een laagje marinade te geven.
  3. Laat het 30 minuten in de koelkast staan, om de kruiden er goed in te laten trekken.
  4. Laat de barbecue nu goed heet worden.
  5. Rijg de garnalen in lengterichting aan de vleespennen.
  6. Vet een rooster licht in met olie. Grill de garnalen 2 tot 3 min per kant, of tot ze roze zijn.
  7. Leg dit heerlijke gerecht op een serveerschotel, gaarneer het met stukjes citroen en……. Klaar!


Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands