Vier de herfst! #Enjoyeverymoment

Geplaatst op: Categorieën: Recepten

Herfstkoekjes


Vier de herfst!

Brrrr.. het wordt buiten kouder, de bladeren verkleuren en het wordt al een stuk eerder donker; de herfst is nu echt begonnen! Wat kun je op een herfstachtige dag beter doen dan de bakspullen tevoorschijn toveren om vervolgens van je eigen gemaakte koekjes te genieten? Een heerlijke, warme kop thee erbij en smullen maar! Wat vinden jullie van deze herfstkoekjes in de vorm van bladeren?

Benodigdheden:

  • Koekjesdeeg dat plat blijft tijdens het bakken. Met een half recept van deze koekjes kun je er zo’n 12 maken. Hoe groot je blad is en hoe dik je het deeg uitrolt bepaald ook de hoeveelheid
  • Cacaopoeder
  • Mooie herfstbladeren met een goede nerf

Bereidingswijze:
  • Kneed het koekjesdeeg volgens het recept en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit. Het mag best wat dik zijn, je rolt het straks nog verder uit. Snij het in stukken. Duw de randjes voorzichtig een beetje in elkaar en rol het uit. Het wordt nu een egaal stuk deeg.
  • Kies een mooi blad uit en snij met een mesje rondom het blad. Een blad is grillig en hoeft dus niet perfect strak te zijn. Na het snijden pakte ik het blad met de mooiste nerven en drukte het goed in de midden op het deeg.
  • Laat de bladeren minimaal een kwartier koud worden in de koelkast. Dit zorgt er straks voor dat de koekjes hun vorm maar minimaal verliezen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de herfstkoekjes in 8-10 minuten gaar.

Veel bakplezier!



Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands