Zeebaars op de barbecue (voor 2 personen)

Geplaatst op: Categorieën: Recepten

Zeebaars

Een eenvoudig recept voor zeebaars. Vooral met verse vis vindt iedereen dit lekker. Een absolute aanrader dus!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (15 ml) citroensap
  • 1 theelepel olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • 500 g verse zeebaars

Bereidingswijze

  1. Verhit een gasbarbecue buiten voor op middelhoog vuur of steek de houtskool aan en strijk met een kwastje wat olie op het rooster.
  2. Meng in een kleine kom het citroensap en de olijfolie met het zout, de peper en het laurierblaadje.
  3. Wrijf de vis van binnen en van buiten met dit mengsel in.
  4. Rooster de vis 8 tot 10 minuten op middelhoog vuur, draai hem halverwege om.
  5. De vis is gaar als hij gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.


Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands