Dutch Design Week 2017

Geplaatst op: Categorieën: Trends

Vorige week was de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijdens deze week werden op maar liefst 110 locaties diverse experimenten, processen, oplossingen en ideeën gepresenteerd door 2500 designers. Met eigen ogen heeft onze Product Developer en Quality Engineer kunnen zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Hij heeft zich laten overtuigen door de krachten van design en diverse ideeën opgedaan.

Het doel van dit bezoek was het ontdekken van nieuwe trends en welke materialen er worden toegepast. Erik zijn interesse gaat natuurlijk vooral uit naar tuinmeubelen, maar ook nieuwe materiaaltoepassingen van bijvoorbeeld fietsen, serviesgoed en allerlei kunstobjecten kunnen inspiratie geven.

Opvallend is dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurproducten en het hergebruiken van diverse materialen zoals gerecycled kunststof. Voor ons natuurlijk erg interessant omdat we volop bezig is met het door ontwikkelen van kunststof om zo altijd de hoogste kwaliteit te garanderen. Onze quality afdeling is al volop bezig met het experimenteren van kunststof waarin houtvezel verwerkt zit. Door het gebruik van cellulosevezels is het materiaal gedeeltelijk hernieuwbaar (‘’groen''). Hierdoor krijgt het oppervlak een natuurlijke (matte) uitstraling en voelt het zachter en warmer aan.

Trends Dutch Design Week 2017  Trends Dutch Design Week 2017

Trends Dutch Design Week 2017  Trends Dutch Design Week 2017Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands