Herfstplanten voor buiten

Geplaatst op: Categorieën: Blogs

Niet alleen in de zomer kun je genieten van kleurrijke bloemen in je tuin.  Ook in de herfst zijn er meerdere najaarsbloeiers die jouw tuin kunnen opfleuren! Bekijk onze 5 favoriete herfstbloeiers. 

Tip 1: Herfstaster

De herfstaster bloeit van de nazomer tot in de herfst. Deze herfstbloeier kan zelfs nog bloeien tot aan de eerste nachtvorst. Deze bloeier kenmerkt zich door een overvloed aan bloemen in heldere kleuren. Én zeg nou zelf? De krans van lintbloempjes rondom het gele hartje maakt deze plant tot een plaatje

Herfstbloeier Herfstaster


Tip 2: Zilverkaars

Je raadt het al: deze herfstplant heeft haar naam te danken aan de kaarsvormige bloemen. Deze plant kun je spotten van september tot eind november! Een plant die goed kan tegen flinke vorst en weinig onderhoud nodig heeft.Tip 3: Bergthee

Verkleurde bladeren en rode of oranje bessen.  De Bergthee kan bloeien tot november!  In de herfst verkleuren de bladeren dieprood. Een echte herfstkleur!

 Herfstbloeier Bergthee


Tip 4: Leliegras

Een herfstplant met blauwpaarse bloemetjes en grasbladeren. Een lage bodembedekker die zowel goed kan tegen zon als schaduw.

Herfstplant Leliegras


Tip 5: Blackfield

De rijkbloeiende duizendpoot ‘’Blackfield’’ staat bekend om zijn donkerrode bloemknoppen. Wist je dat deze bloem niet alleen mooi maar ook handig is? Deze vaste plant die in de herfst bloeit verjaagt namelijk ook onkruid!

najaarsbloeier BlackfieldGerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands