Met deze tips is grasmaaien een eenvoudig kunstje

Geplaatst op: Categorieën: BlogsWat is nu mooier dan vanuit uw tuinset te kunnen genieten van een strak gemaaide grasmat? Een prachtig gazon is natuurlijk het ultieme rust- en voldoeningsgevoel voor de echte tuinliefhebber. Door een paar simpele tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u zonder al te veel moeite ook van een prachtig gazon kunt genieten.

Wanneer kunt u het beste maaien?

Het is maar goed dat u als tuinliefhebber er van geniet om uw tuin er netjes bij te hebben liggen! Maar daar is natuurlijk wel enige inspanning voor nodig, want uw gazon is op zijn mooist wanneer u vaker het gras maait. Maai dus zo vaak als u kunt! Dit zorgt er namelijk voor dat uw gazon wordt gestimuleerd om voller te groeien en nieuwe grassprieten aan te maken. Goed om te weten; Maai telkens in een andere richting en met een ander patroon, zodat grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd.

Het is natuurlijk altijd handig om te weten hoe vaak u ongeveer uw gras moet maaien. Uitgaande van normale weersomstandigheden, kunt u onderstaande richtlijnen aanhouden:

  • Maart; Elke twee weken
  • April; Elke tien dagen
  • Mei – Augustus; één keer per week
  • September – Oktober; Elke tien dagen
  • November – December; Alleen maaien bij zacht weer

 

Welke stand is het beste voor uw gazon?

Maai het gras in het begin van het jaar niet te kort, 30 mm is een goede lengte tijdens het voorjaar.  Bij te laag maaien verslijten de graszoden sneller en is het gazon vatbaarder voor droogte. Tijdens de zomer mag er wat korter gemaaid worden ( 15 mm ), bij extreme droogte raden we aan om terug te maaien tot 25 mm omdat ander de graszoden te snel uitdrogen en het gras bruin kan gaan kleuren. Hou er rekening mee dat een gazon waar je meer op loopt, wat langer moet zijn dan een siergazon waarop amper iemand loopt.

Vergeet u de kantjes niet?

Voor een nette afwerking is het van belang dat ook de kanten van uw gazon er netjes bijliggen. Hierbij is één of twee maal per jaar in principe voldoende om de kantjes netjes te onderhouden.

 Gerelateerde artikelen

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands