AluminiumAluminium

Aluminium is één van de meest geliefde materialen voor tuinmeubelen! Dit is niet voor niets want naast de trendy uitstraling, heeft het materiaal aluminium vele voordelen.

Aluminium is oersterk materiaal. Om het aluminium de juiste bescherming te bieden is het materiaal behandeld met een speciale coating. Hierdoor is het optimaal bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden. U kunt het materiaal dus onbezorgd het hele jaar door buiten laten staan.

Aluminium is zeer gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen. Het materiaal is namelijk licht van gewicht. Wij proberen bij elk meubel te streven naar maximaal evenwicht tussen duurzaamheid en het ideale gewicht van het meubel. Het framedikte is in belangrijke mate bepalend voor de duurzaamheid van het meubel. De grotere modellen zijn voorzien van dubbelwandige frames voor extra stevigheid.

 

Easy Dry Foam

De luxere aluminium sets zijn uitgevoerd met Easy Dry Foam kussens. Deze kussens zijn sneldrogend, schimmel- en vuilwerend en extra ademend. Hierdoor kunnen deze kussens tegen aardig wat regendruppels. Wel zijn deze kussens niet geheel waterproof en dienen dus wel separaat opgeborgen te worden.

 

Onderhoud

Om het aluminium meubel zo mooi mogelijk te houden raden wij aan het meubel tweemaal per jaar te reinigen. Op deze manier blijft uw tuinmeubel in topconditie. Gebruik voor het reinigen een niet-krassend PH neutraal reinigingsmiddel. De Hartman Universal Cleaner is hier zeer geschikt voor. Voeg het reinigingsmiddel toe aan een ruime hoeveelheid water en reinig uw tuinmeubel met een zachte doek. Door veel water te gebruiken, voorkomt u dat er krassen ontstaan door bijvoorbeeld opgewaaid zand.

 

Let op!
Wij raden u af om het aluminium tuinmeubel schoon te maken met een hogedrukreiniger of een agressief schoonmaak- en/of bleekmiddel. Hiermee kunt u de coating verwijderen of onherstelbaar beschadigen. Ook bestaat de kans dat het aluminium wit uitslaat. Wij raden u af om uw meubel te bedekken met decoratie of andere attributen, hierdoor kunnen er blijvende vlekken of verkleuringen ontstaan. Wees altijd voorzichtig met vuur, olie, vetten of hete voorwerpen bij uw meubelen in verband met blijvende schade. Dek uw meubel nooit af!


Het Hartman testcentrum

Al onze aluminium meubelen voldoen aan de Europese kwaliteitsstandaard. De meubelen worden getest in ons testcentrum volgens de NEN 581 normering. We testen o.a. op:

  • Sterke
  • Kleurechtheid
  • Weersbestendigheid

 

Benieuwd naar onze aluminium sets? Bekijk deze hier!

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands