HPLHPL

HPL staat voor High Pressure Laminate. Het is een samenstelling van papierpulp, fenolhars en een toplaag van melanine hars. Deze drie lagen worden ‘samengeperst’ onder zeer hoge druk. Hierdoor ontstaat er een keiharde, lichtgewicht en duurzame plaat. De HPL plaat is zo hard dat zelfs zonlicht en vocht niet kunnen doordringen. Hierdoor is het materiaal bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden. Regen dringt niet door en uren zonlicht zullen niet zorgen voor verkleuring. Wij verwerken HPL in onze tuinmeubelen als tafelblad. Alle HPL tafels hebben een aluminium onderstel. Deze twee materialen kunnen het hele jaar door buiten blijven staan.Onderhoud

De HPL tafels hebben zoals genoemd een aluminium onderstel. Het HPL en aluminium zijn beide zeer gemakkelijk schoon te maken. U kunt de tafels reinigen met water en een zachte doek. Voor een grote schoonmaakbeurt kunt u een neutraal reinigingsmiddel aan het water toevoegen. De Hartman Universal Cleaner is hier uitermate geschikt voor. Wij adviseren om het tafelblad na te behandelen met de Hartman HPL Renovator. Hierdoor krijgt het blad een extra beschermlaag voor vlekken en wordt de kleur van het blad behouden.

 

Let op!
Gebruik voor het schoonmaken nooit schuurmiddelen, schuursponsjes en middelen die wax bevatten. Deze middelen kunnen namelijk vegen en vlekken achterlaten op het materiaal. Tevens adviseren wij u geen gebruik te maken van een hogedrukreiniger om uw tafel af te spoelen, de hoge druk tast het materiaal aan. Dek het product ook nooit af!

 

Het Hartman testcentrum

Al onze aluminium meubelen voldoen aan de Europese kwaliteitsstandaard. De meubelen worden getest in ons testcentrum volgens de NEN 581 normering. We testen o.a. op:

  • Sterke
  • Kleurechtheid
  • Weersbestendigheid

Benieuwd naar onze tafels? Bekijk deze hier.

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands