TeakTeak

Teak is een erg populair materiaal voor tuinmeubelen. Helaas is kwalitatief teakhout schaars, dit betekent dat er veel kwaliteitsverschil in teakhout in omloop is. Hoe jonger het teakhout des ter meer kleurverschil er zal ontstaan en hoe meer het hout zal gaan werken (scheuren of barsten). Wij staan voor kwaliteit en gebruiken daarom alleen teakhout dat minimaal 25 jaar oud is.  Daarnaast is ons teakhout FSC of IWL gecertificeerd, dit geeft garantie dat bomen op verantwoorde wijze worden geplant en gekapt op door de staat beheerde plantages.

Onze teak tuinmeubelen zijn bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden. Hierdoor kan het tuinmeubel het hele jaar door buiten blijven staan. De meubelen zijn getest op weersbestendigheid en UV licht. Wij bieden 2 jaar garantie op onze teak tuinmeubelen.

 

Onderhoud

Teak kunt u het beste schoonmaken met de Hartman Teak Cleaner. De Teak Cleaner brengt u aan op het meubel en kunt u reinigen met een borstel. Het is belangrijk uw meubel goed na te spoelen met water en te laten drogen. Wilt u de oorspronkelijke kleur van het teakhout behouden? Behandel het dan na met een Teak Protector. Teak heeft de eigenschap dat het product gaat vergrijzen (dit doet niet af aan de kwaliteit van het product) Het is heel belangrijk het meubel kurkdroog is voordat de Protector wordt aangebracht, anders kunnen er verkleuringen of vlekken ontstaan.

 

De Teak Cleaner en Protector zijn er in drie soorten voor de drie verschillende teak kleuren (Vintage Brown, Light Grey, Natural Colour).

 

Let op!

Gebruik van een hogedrukreiniger raden wij ten stelligste af evenals reinigen met een agressief middel. Wees voorzichtig met vuur, olie en vetten of hete voorwerpen bij uw houten meubel in verband met blijvende schade. Tevens adviseren wij je om de meubelen niet af te dekken of om langdurig decoratiemateriaal, zoals bloempotten, placemats, tafelkleden of andere producten, op gerecyclede teak meubelen te plaatsen daar er blijvende vlekken of verkleuring kan ontstaan.

Benieuwd naar onze teak sets? Bekijk ze hier!

Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands